Z chladiacich boxov ukradol mäsové výrobky. Z parkoviska ukradol koleso a nákladný vozík. Polícia obvinila mladíkov z krádeže. Obvinený neoprávnene odoberal plyn.

10.01.2012 Celý región

Z chladiacich boxov ukradol mäsové výrobky:

Včera v podvečerných hodinách na policajnú linku oznámil 55 ročný muž, bytom Veľký Šariš, vlámanie do firmy pre výrobu mäsa. Doposiaľ neznámy páchateľ zo dňa 07.01.2012 na 08.01.2012 vo Veľkom Šariši, na Ulici Sabinovskej vošiel cez pootvorené okno do miestnosti varenej výroby mäsa. Vylomením dvierok vnikol aj do kancelárie. Následne rozbil trezor a ukradol finančnú hotovosť 430,-EUR, stravné lístky v hodnote 700,-EUR a zo skrinky pracovného stola ukradol kľúče od vozidla Citroen Jumper. Páchateľ otvoril aj dvere do chladiacich boxov, z ktorých ukradol 450 kg hotových mäsových výrobkov v hodnote 2700,-EUR. Majiteľovi firmy spôsobil škodu krádežou a poškodením v celkovej výške 4.030,- EUR. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.


Z parkoviska ukradol koleso a nákladný vozík:

Včera dopoludnia oznámil na policajnú linku 51 ročný muž z Prešova, krádež kolesa a prívesného vozíka. Neznámy páchateľ v dobe 29.12.2011 do dňa 09.01.2012 ukradol ľavé predné koleso motorového vozidla značky Jeep Grand Cherokee, striebornej metalízy, ktoré bolo zaparkované v Prešove na Ulici Jilemnického. Páchateľ odskrutkoval zabezpečovacie skrutky kolesa a s tým odišiel na neznáme miesto. Z toho istého parkoviska ukradol nákladný prívesný vozík striebornej metalízy. Páchateľ svojím konaním spôsobil škodu krádežou kolesa a nákladného prívesného vozíka v celkovej výške 5.400,-EUR. Prešovskí policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Polícia obvinila mladíkov z krádeže:

Policajti z Medzilaboriec včera obvinili z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva štyroch mladíkov z Medzilaboriec 19 r, 15 r, 16r, 15r,. Obvinení mladíci dňa 6.1.2012 vo večerných hodinách po vzájomnej dohode vošli do areálu služieb mesta Medzilaborce, kde kovovou tyčou vypáčili zadné vchodové dvere. Následne vošli do budovy, kde vypáčili dvere vedúce do šatne. Zo šatne odcudzili rýchlovarnú kanvicu, rádiomagnetofón, rádio a mikrovlnnú rúru. Vlámali sa aj do miestnosti skladov a dielne odkiaľ odcudzili 4 ks zväzkov medeného elektrického káblu. Škoda krádežou a poškodením bola vyčíslená na takmer 300,- EUR. Obvinení mladíci sú stíhaní na slobode.

Obvinený neoprávnene odoberal plyn:

Bardejovskí policajti dňa 8.1.2012 vzniesli obvinenie 54 ročnému mužovi bytom Chmeľová, z prečinu krádeže. Obvinený v dobe od 6.10.2011 do 6.12.2011 v obci Chmeľová v rodinnom dome neoprávnene odoberal zemný plyn, hoci u dodávateľa plynu nebol prihlásený k jeho odberu. Neoprávnený odber plynu bol vykonaný tak, že hlavný uzáver plynovej prípojky bol prepojený oceľovou rúrkou s domovou inštaláciou. Takto odoberaný zemný plyn nebol meraný ani fakturovaný z dôvodu zrušenia zmluvy na odber plynu pre neplatenie faktúr. Spoločnosti so sídlom v Košiciach vznikla celková škoda krádežou vo výške takmer 1.400,- EUR
 

Vyberte región